primal intensive: dé Aumm basisworkshop

In deze intensieve vierdaagse workshop onderzoeken we de oorsprong van overtuigingen over jezelf en over het leven. Veel van deze overtuigingen zijn tijdens je kindertijd ontstaan en beïnvloeden de manier waarop je naar jezelf en het leven kijkt. Tijdens deze workshop nodigen we je uit om die tijd bewust en vanuit volwassen perspectief te herleven en te onderzoeken wat je als kind ervaren, geleerd en verinnerlijkt hebt.  Je wordt uitgenodigd om o.a. middels lichaams- en ademwerk ruimte en uiting te geven aan deze ervaringen en de gevoelens die daarbij horen.

De bewustwording die met dit onderzoek gepaard gaat, helpt je om je van bepaalde gedragspatronen en angsten die in oorsprong uit je kindertijd stammen, te bevrijden. Door ruimte te maken voor en lucht te geven aan dat wat zich in jouw denken en lichaam heeft vastgezet, biedt je je zenuwstelstel de kans om zich meer te leren ontspannen.

We onderzoeken eveneens overlevingsstrategieën die je als kind hebt ingezet om je staande te houden. Meestal zijn deze strategieën in je huidige leven, bijvoorbeeld in werk en relaties, nog steeds actief en werken daar vaak belemmerend. De bril waarmee je naar jezelf hebt leren kijken, is vaak de bril van iemand anders (ouders, familie, leraren e.d.) en dus het gevolg van conditioneringen uit je kindertijd. In ons werk noemen we dit het ‘gekwetste kind’. Bewustwording helpt je andere keuzes te kunnen maken en andere paden te leren bewandelen dan je gewend bent te doen.

Tijdens de primal is er de mogelijkheid je steeds meer te openen voor gevoelens en kwaliteiten als woede, verdriet, kracht, speelsheid, pijn en blijdschap. Die moest je misschien als kind onderdrukken omdat deze, vaak onbewust, door je directe omgeving niet gezien of geaccepteerd werden. Als jij als volwassene steeds meer je innerlijk kind kunt accepteren, kun je leren vertrouwen op de kwaliteiten van jouw ‘natuurlijke innerlijk kind’ en zijn of haar kracht en wijsheid. Dan kunnen emotionele wonden helen en kun je ontdekken dat deze verborgen gevoelens uiteindelijk je krachtbronnen zijn. Je leert je eigen wijze weg te gaan en vrijer te leven.

Vanuit de hulpeloosheid van het kind beweeg je naar eigenwaarde, speelsheid en kracht, je leert voor jezelf op te komen, grenzen te stellen en behoeften  en gevoelens te uiten. In de primal werken we toe naar een nieuw begin, waarin je welkom wordt geheten met jouw levendigheid en authenticiteit.

Aangeraden literatuur: Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg, 'Je eigen wijze weg. Heel het innerlijke kind'

Ervaring van een deelnemer (vrouw, 36 jaar)

“Mijn verlangen naar vrijheid en liefde leidde me naar deze website. Hoewel mijn leven er van buiten prachtig uitzag, schreeuwde en huilde ik van binnen. Mijn hart deed pijn, wilde zo graag openen en zocht de volwassen vrouw die ik hier mocht worden. Toen ik tijdens de Primal intensive kennismaakte met Aumm, voelde alles in mij JA, dit is thuiskomen voor mij. Hier kan ik opnieuw geboren worden en groeien. Alsof ik hier mijn hele leven naar gezocht had. Ik kon niet meer om mezelf heen en voelde een enorm verlangen om mezelf hélemaal te zien, hélemaal te voelen. Om me over te geven aan en me te laten leiden door de wijsheid van mijn lichaam. En dat is wat ik leerde. Mezelf zien en voelen, mezelf laten zien en vooral: mezelf omarmen, in alles wat ik ben. Juist ook in pijn, boosheid, verdriet, angst, schaamte, schuld en afgeslotenheid. Ik leerde van mezelf te houden. Mijn hart is gaan bloeien en mijn buik is gaan stromen. Ik ervaar een diepe verbinding met mezelf en met anderen. Mijn leven voelt rijk en ruim. De reis op Aumm maakte de weg vrij voor waar ik nu ben. Voor ja zeggen, kiezen, mijn plek innemen en in mijn kracht gaan staan."

Nolda over de docenten: 'Ik heb de docenten als heel zorgvuldig ervaren die alles goed in de gaten hadden. Dit creeërde voor mij veel veiligheid. Ze waren deskundig en aards. Ik vond het fijn dat het niet zweverig is'.

'Primal therapy is a simple method. It is helpful in releasing the deepest repressed emotions. And the person has to come to a point where he's not holding anything back -- his scream becomes primal. The moment the child is born, he goes through a great trauma. Changing from the mother's womb into the cold, strange world is a great shock, and that shock remains deep in your unconscious for your whole life. Primal therapy is a process to release you from the trauma of birth'. Uit: Osho, Sermons in Stone

Als je jonger bent dan 25 jaar krijg je 10% korting op de trainingskosten. De prijs is inclusief 21% BTW.

Overnachten in het traingscentrum is integraal onderdeel van de workshop.

Door de klikken op de naam van het centrum in de agenda hieronder, vindt je meer informatie over het centrum.

 

Prijs

€ 495,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 26 okt 11:00 t/m zo 29 okt 17:00

Aantal blokken

1

Agenda 2023
do 26 okt 11:00 t/m zo 29 okt 17:00 primal intensive: dé Aumm basisworkshop
Jan Bosma Vasna van Haalen
de Bron
Kosten verblijf: € 350,-