vrouwen-vier-daagse: de kracht van verbinding

Elke vrouw brengt een wereld aan wijsheid, liefde, energie en essentiële kwaliteiten mee op aarde. Mogelijk ben je daar gedurende je leven de verbinding wat mee verloren of heb je geleerd je aan te passen waardoor de kracht van deze kwaliteiten misschien is afgenomen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je delen van je vrouw-zijn weggestopt hebt, of dat je een leven leidt waarin je je niet verbonden voelt met andere vrouwen. Misschien denk je te moeten leven volgens een bepaald beeld van vrouw-zijn. Terwijl vrouw-zijn een heel natuurlijke staat van zijn is. Het is deel van je essentie.

Wil jij vrij-uit je eigen vrouw-zijn leven? Wil je verbinding voelen met je lijf en met je vrouwelijkheid? De kwaliteiten die jij als vrouw hebt aan de buitenwereld durven laten zien? Wil jij jezelf volledig accepteren en omarmen als de vrouw die jij bent?

Door de ontwikkeling van meisje naar vrouw vanuit verschillende levensfasen te onderzoeken kun je opnieuw in contact komen met jouw eigenheid. Wat waren de eerste boodschappen die je ontvangen hebt over meisje zijn? Hoe ben jij omgegaan met het opgroeien in een gezin met bepaalde waarden en boodschappen? Hoe verliep de tijd rondom je geboorte, en hoe ben je ontvangen als meisje? Hoe verliep je puberteit en de ontwikkeling van je seksualiteit? Hoe verhoud je je nu als volwassen vrouw tot die tijd en de ideeën die je over jezelf en het leven hebt opgedaan? Wat is het verhaal van jouw leven?

Naast het onderzoeken van de emotionele en mentale lagen nemen we ook het verhaal van jouw lijf mee. Zodat je weer in contact kunt komen met de delen en emoties van jezelf die onderdrukt of verborgen zijn. In de Vrouwen-vier-daagse doe je dit onderzoek voor jezelf én samen in een groep vrouwen. Het contact met andere vrouwen kan je inspireren, voeden en steunen. Maar het kan ook lastig voor je zijn, iets wat je niet zo goed kent. We bieden een veilige ruimte om dat te onderzoeken, zodat je nieuwe ervaringen op kunt doen, kunt leren hoe je jezelf kan accepteren, van jezelf kunt houden en hoe je je kunt verbinden met en je gesteund kunt voelen door andere vrouwen. 

De Vierdaagse wordt gegeven op een prachtige plek in de natuur. De natuur is een spiegel en hulpbron. De natuur nodigt ons uit in het hier en nu; om ons vrouw-zijn te vieren en te ontspannen in verbinding.

We gebruiken verschillende werkvormen zoals lichaamswerk, ademwerk, meditatie, geleide fantasie, deelrondes en dans. Meditatie gaat over zijn met wat er is, wat helpend is in het proces van jezelf accepteren en omarmen. Door het gebruik van verschillende werkvormen is er altijd iets wat bij jou aansluit en wat jou in contact doet komen met de verborgen stukken in je zelf.

Het doel van deze Vierdaagse is het tot leven laten komen van de vrouw in jou, en haar te inspireren en te helen.