de deur naar je binnenwereld

De Zwitserse psychiater en psychotherapeut Dr. Nick Blaser geeft een boeiende training over 'Ik-Grensbewustzijn'. De training gaat over de innerlijke psychische ruimte die mensen vaak pas echt ervaren als iemand anders 'over hun grens heen gaat'. De psychische grens is belangrijk voor ons gevoel voor geluk en ongeluk en voor ons gevoel van kracht en zwakte, betoogt Blaser in zijn trainingen. Vanuit het concept van de ik-grens ontwikkelde hij een interpersoonlijk aandachtsmodel, dat duidelijk maakt hoe tussenmenselijke interacties werken en hoe je meer kunt leren over het beschermen van onze psychische ruimte en onze grenzen.
De driedaagse gaat over dit concept middels grensopstellingen, die een driedimensionale visualisering van de 'Ik-Grens' mogelijk maken. Met de drie-dimensionale grensvisualisering (grensopstelling) heeft Nick Blaser een methode ontwikkeld, waarmee het mogelijk wordt onze innerlijke wereld ruimtelijk weer te geven. Zo kunnen tussenmenselijke grensdynamieken zichtbaar gemaakt worden, oude storende patronen aangepast worden en een gezond „ik-grensbewustzijn“ opgebouwd worden.

In het driedaagse seminar krijgen de deelnemers met theorie-input en lichaamsoefeningen inzicht in de verschillende perspectieven die we t.o.v. de eigen innerlijke ruimte en die van de medemens kunnen innemen. Zo wordt het verschil tussen mindfulness, compassie, empathie en theory of mind begrijpelijk en beleefbaar.

De deelnemers kunnen tijdens de verdiepingsmodule onder begeleiding van Nick Blaser hun eerste 3-dimensionale grensvisualisering ervaring maken.

Dr. Blaser spreekt nederlands, de training wordt dus iin het nederlands gegeven.

Literatuur:     

-Nick Blaser (2012), Gevoelens komen en blijven, Oefeningen in mindfulness, De Driehoek, Rotterdam.

-Nick Blaser (2011), IN EN OM MIJ, grenzen stellen door systeemopstellingen, Uitgeverij Synthese, Rotterdam.

-Nick Blaser (2008), Zo ben ik... en jij bent anders, Duidelijke grenzen verdiepen een relatie, De Driehoek, Den Haag.

Prijs

€ 410,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 15 sept 18:00 t/m zo 18 sept 16:00

Aantal blokken

1

Agenda De deur naar je binnenwereld 2022
do 15 sept 18:00 t/m zo 18 sept 16:00 De deur naar je binnenwereld
Dr. Nick Blaser
de Bron
Kosten verblijf: € 255,-