familie- en systeemopstellingen - 2 daagse workshop

Tijdens deze tweedaagse werken in een kleine groep van 16 - 18 mensen met familie- en systeemopstellingen. Tussen de opstellingen door maken we ook ruimte voor meditatie en ontspanning. Aan de workshop kunnen mensen deelnemen zonder en met ervaring met familieopstellingen. Mensen van buiten onze opleidingen zijn van harte welkom. De verblijfskosten zijn inclusief twee keer ontbijt, twee keer lunch en twee maal diner en uiteraard koffie en thee.

Een familie- of systeemopstelling is een bijzondere methode die problemen helder en oplosbaar maakt, niet door analyse of gesprekken, maar door het opstellen van een familie of een thema met behulp van representanten. Het komt vaak voor dat mensen zich (onbewust) identificeren met een ouder, grootouder, broer, zus of met diens traumatische ervaringen of ziektes en raden hierdoor verstrikt raken in problemen die niet van henzelf zijn.

Dat fenomeen kan zich over generaties uitstrekken. Ook kunnen onderdrukte emoties van familieleden  worden overgenomen door anderen in het systeem. Dit gebeurt als het ware ‘vanzelf’ om het systeem heel en compleet te houden. Door de structuur van de familie via een familie-opstelling neer te zetten, waarbij groepsdeelnemers als representant functioneren, worden de relaties en verstrikkingen binnen het familiesysteem zichtbaar gemaakt.  De deelnemer kan zien en ervaren hoe de onopgeloste problemen en situaties binnen zijn familiesysteem, zijn leven van nu beïnvloeden. Door de positie binnen de structuur in beweging te laten komen, kan de verstrikking ongedaan worden gemaakt en kan de liefde weer gaan stromen.