Voor mensen die werken of willen gaan werken als therapeut organiseren we een aantal praktijkmodules zoals psychopathologie, praktijkbegeleiding en groepsdynamica. De eerste twee zijn verplichte onderdelen van het afstudeerproces. Daarnaast organiseren we regelmatig supervisiebijeenkomsten voor mensen die hun therapeutschap willen professionaliseren.

Deze dagen zijn voor mensen die de opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie volgen of een soortgelijke opleiding (elders) gevolgd hebben. Het volgen van minimaal vier supervisie en/of themadagen is een onderdeel van de afstudeervoorwaarden van de opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie. Er is een maximaal aantal deelnemers van 12 aan iedere supervisiedag. Deelnemers uit de lopende training hebben voorrang bij inschrijving.

 

Divyam

19 april, 8 sept. 2024

Er zijn algemene principes die we in alle groepen terugvinden. Het is de moeite waard om het functioneren van groepen te bestuderen en te ervaren. Deze dagen zijn voor alle therapeuten die (willen) werken met groepen. (los van elkaar te volgen)

26 - 29 september 2024 | Vasna

Een verdiepingsmodule voor mensen in het afstudeertraject en afgestudeerde lichaamsgerichte therapeuten om meer inzicht en kennis te verwerven over de rol van ademen binnen lichaamsgerichte sessies. Ademen is bijzonder omdat het zowel gereguleerd wordt vanuit het somatische als het autonome zenuwstelsel. We zullen ons bezighouden met de volgende vragen en vooral veel oefenen.

1 - 3 november 2024

Marlene Koekkoek

In deze module zul je kennis maken met verschillende psychiatrische beelden en de diagnostiek hiervan.  We onderzoeken of je als  Primal Rebirth
therapeut aan de slag zou kunnen met cliënten met een bepaalde diagnose. Wanneer wel en wanneer niet? Waar let je op?

21 febr (18.00 uur) - 23 februari 2025

Jan 

Voor mensen die de opleiding (bijna) hebben afgerond en aan het werk willen in een eigen praktijk of zich hierop oriënteren. Dit blok is een vereist onderdeel bij afstuderen. Naast het geven van praktische informatie is dit blok vooral bedoeld om je plannen te verkennen en geïnspireerd te worden door mensen in de zelfde fase van de opleiding.

2024 - 5 maart | 30 mei | 13 september | 12 november

Vasna (Lieveren) | Sajid (Amersfoort)

We geven een aantal dagen per jaar rondom de thema’s ‘oefenen met PRT-technieken’ en praktijkbegeleiding. Praktische PRT oefen- & praktijkdagen voor therapeuten, studenten en mentoren. Studenten vanaf het derde jaar zijn van harte welkom om mee te oefenen, vragen te stellen en ideëen in te brengen. Deze dagen worden door deelnemers als een hele nuttige aanvulling op het werken met mensen ervaren.

Usquert:   26 mrt | 11 juni 2024
Amersfoort:  31 jan | 10 april

Divyam en de docenten van de training Primal Somatic Traumahealing

Voor iedereen die de training heeft gevolgd. Het certificaat van de training Primal Somatic Traumahealing krijg je na het volgen van vier supervisiedagen of 24 uur groepssupervisie. Tevens studie- en themadagen voor mensen die een soortgelijke training hebben gevolgd.

 

kijk voor alle data op deze pagina

Divyam of Vasna

In de afstudeerfase van de opleiding PRT zijn twee vormen van supervisie: groepssupervisie (met Divyam) en individuele supervisie met een client (Divyam of Vasna). Tijdens deze laatste kijkt de supervisor gedurende het afstudeertraject mee bij sessies die de therapeut-in-opleiding geeft aan een cliënt. 

Jan, Divyam en Utsav

Zie deze pagina voor de data en overige info. Supervisie- en verdiepings (thema) dagen voor mensen die de training familie-opstellingen en systemisch werk volgen of gevolgd hebben. Voor het behalen van het certificaat van de vernieuwde training zijn 4 supervisiedagen verplicht.

Deze dagen zijn ook open voor deelnemers van vorige trainingen.

Divyam

25 mrt | 24 mei | 5 juli | 6 sept | 8 nov | 17 dec 2024

Deze dagen zijn voor iedereen die de PRT opleiding of een soorgelijke opleiding heeft afgerond. Voor therapeuten of nog onder supervisie werkenden en/of mensen die een professionaliseringstraining hebben gevolgd. Vragen over het werk of over jezelf, je eigen proces of je proces in het therapeutschap. Of om gewoon weer in het veld zijn en bij te tanken! We werken veelal met opstellingen. Ook kun je een client meenemen voor een opstelling.

Op afspraak

diverse supervisoren

In 2020 is er vanuit de SBLP een supervisieopleiding lichaamsgeoriënteerde (psycho) therapie in het leven geroepen. Voor alle lichaamsgerichte therapeuten van de SBLP is er nu de mogelijkheid om supervisiesessies bij hen te volgen. Hier vind je een overzicht van de Aumm supervisoren.

op afspraak

Aumm supervisoren

Supervisie voor mensen die de eerste serie groepssupervisie afstudeerproces hebben gedaan en met een vast groepje een aantal keren voor een periode supervisie willen doen. Als je werkzaam bent als therapeut of nog bezig bent met je afstudeerproces, is supervisie belangrijk om te blijven doen. Begeleiding en onderzoek naar het proces van jou en je (oefen) client.

31 jan | 10 apr | 22 mei | 3 jul | 11 sept | 13 nov 2024

Divyam Kranenbrug

Supervisie alle werkvormen of specifiek traumawerk of relatietherapie.

nog niet ingepland

Vasna van Haalen

Hoe herken je de karakterstructuur bij een cliënt en hoe gebruik je dit binnen de therapie?

Opfrissen, bijscholen, kennis delen en nieuwe ervaring opdoen in het werken met karakterstructuren.

Dit blok telt mee als supervisie voor de SBLP en telt ook mee als methodische supervisie voor je afstuderen.