methodische PRT supervisiedagen

Praktische PRT oefen- & praktijkdagen voor therapeuten, studenten en mentoren

Alle dagen zijn los te volgen.

Ook dit jaar initiëren we een aantal nieuwe praktijk-intervisiedagen. Een vijftal dagen verspreid over het jaar geven we dagen rondom de thema’s ‘oefenen met PRT-technieken’ en 'praktijkbegeleiding.

De PRT-praktijk-intervisiedagen zijn bedoeld voor mensen die sessies geven en/of mentor zijn van Aumm- studenten. Dus voor studenten vanaf het derde jaar of voor hen die zich in het afstudeertraject bevinden én voor therapeuten die zijn afgestudeerd. Het maakt daarbij niet uit of je net ben afgestudeerd of al meer ervaring hebt en nog eens de puntjes op de i wilt zetten met betrekking tot een bepaalde PRT-techniek. De dagen zijn ook geschikt voor trainers van Je Eigenwijze Weg.

Het doel van deze dagen is je deskundigheid te bevorderen en technieken en methodieken beter te leren toepassen om de kwaliteit van je werk te verbeteren. Je professionele ontwikkeling als therapeut of trainer is daarbij het uitgangspunt.

Hoe pas je nu eigenlijk de therapeutische ervaring en kennis toe die je in de opleiding PRT hebt geleerd als begeleider of trainer? Sommige technieken of methodes heb je jaren geleden voor het laatst gedaan, of zijn juist lastig voor je om toe te passen omdat je er nog niet veel ervaring mee hebt. Of je wilt je kennis daarover verdiepen.

Zo zijn de onderwerpen die je aan de orde kunt stellen bijvoorbeeld: hoe begeleid je een ademsessie, bondingsessie of een innerlijke dialoog? Waar loop je tegen aan in de uitvoering ervan? Hoe pas je geleide meditaties toe, wanneer en met welk doel? Hoe ging die dialoog met geïnternaliseerde ouders ook al weer? Hoe houdt je de rode lijn in een reeks sessies met een cliënt of een groep in de gaten? Hoe doe je een intake of kennismakingsgesprek? Hoe begin je een sessie? Hoe rond je een sessie af?

Daarnaast kan het ook gaan om thema’s waar je in de alledaagse praktijk tegen aan loopt rondom het runnen van je eigen praktijk. Waar vind je cliënten of deelnemers voor je groep? Hoe run je je praktijk in organisatorische of financiële zin? Hoe breng je je bestaan als therapeut of trainer onder de aandacht?

Anders dan bij supervisie bij Omkar en Divyam staat tijdens deze dagen de praktische kant van het PRT-werk centraal en niet de reflectie op je eigen functioneren. Daarvoor kun je terecht bij de supervisiedagen aumm.nl/praktijkmodules/supervisie-alle-werkvormen  of bij de vervolg-supervisie met Divyam, aumm.nl/praktijkmodules/82-supervisie-prt-vervolgseries

Er wordt van je verwacht dat je actief vragen inbrengt en verantwoordelijkheid neemt voor wat jij nodig hebt.

De dagen worden begeleid door Vasna en Jan en gegeven in Lieveren We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Afhankelijk van de grootte van de groep is de bijeenkomst in onze praktijk of in een mooi opleidingscentrum 500 meter verderop.