codependency, psychodrama en interne familiesystemen (IFS)

In deze workshop onderzoeken we relaties, met behulp van twee nieuwe en zeer creatieve methoden. Vasumati heeft vele jaren gewerkt met wat we Codependency noemen en is gaan begrijpen dat relaties zeer complex zijn: ze zijn uitdagend, bevredigend en spannend, maar vaak ook verwarrend.

Iedereen verlangt naar liefde en vrijheid, maar we weten niet hoe we diep betrokken kunnen zijn in een relatie en tegelijkertijd het gevoel hebben dat we trouw zijn aan onszelf. Vaak herhalen we de patronen die we in het verleden in onze families geleerd hebben, zonder ons ervan bewust te zijn dat dit is wat we aan het doen zijn. Dit kan veel pijn en stress veroorzaken. We hebben vaak het gevoel vast te zitten in de relatie, alsof er geen oplossingen meer zijn. We weten niet hoe we verder moeten. Ons gebruikelijke gedrag werkt niet meer. We hebben problemen met onze partner, we hebben het gevoel dat er iets mist in ons leven, of we zijn depressief en zien geen uitweg meer.

In deze nieuwe benadering werken we met de verschillende 'stemmen' in ons leven, we onderzoeken ze en staan ze toe zich volledig te uiten. Met behulp van psychodrama en de interne familie systemen (IFS) nemen we een situatie in ons leven of een bepaalde kwestie die speelt in onze relatie. We zetten dit neer in een zogenaamde opstelling, waarbij leden van de groep als representanten fungeren. We werken niet alleen met het gezin zoals in een familie-opstelling, maar staan de leden van de opstelling toe om spontaan te zijn en met hun impulsen en creativiteit mee te bewegen. Dit resulteert in een zeer dynamische ervaring die het hele veld beïnvloedt. Het stroomt doordat verschillende mensen in de opstelling kunnen stappen, als ze gevoel hebben met wat er daar gebeurt. Op deze manier krijgen (verborgen) delen van onze persoonlijkheid de ruimte om zich te uiten en een nieuwe uitkomst en integratie te vinden.

We zullen werken met vastgezette patronen, verslavingen, verraad, verhoudingen, het vinden van de juiste partner en het creëren van nieuwe mogelijkheden van liefde en intimiteit. Alle deelnemers zullen hun issues kunnen onderzoeken, hetzij rechtstreeks, hetzij in een vorm van psychodrama. Ook doen we meditaties en oefeningen om dieper kijken naar wat we zien in de opstellingen en rollenspellen