In traumahelingstherapie gaan we de hulpbronnen onderzoeken die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hieronder worden de diverse trainingen en workshops beschreven.

english

Aanrader over dit onderwerp is ons boek 'De weg uit trauma kun je leren' door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg

start 9-13 maart 2022

Divyam en Omkar, Michael Mokrus, Marlene Koekkoek

Deze drie basismodulen vormen het 1e deel van de training Primal Somatic Traumahealing. Deze training is ontwikkeld voor de  lichaamsgerichte therapeut, die tevens werkt met de vroege kindertijd en heftige emoties, om de nieuwe inzichten rond het werken met trauma en stress te leren kennen en te integreren in zijn dagelijkse praktijk.

Vooraankondiging: nieuwe Aumm opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie 2024/2025

In maart 2024 start de vernieuwde Aumm trauma-opleiding: Opleiding Lichaamsgeoriënteerde Traumatherapie. Deze opleiding is een voortzetting van de Primal Somatic Traumahealing zoals die de afgelopen jaren met veel succes in ons instituut is gegeven.

De opleiding is bedoeld voor lichaamsgeoriënteerde therapeuten, lichaamsgeoriënteerde therapeuten-in-opleiding, psychologen en andere zorgaanbieders die zich willen scholen of bijscholen in het werken met trauma en het lichaam. 

2022/2023 lopende training

2024/2025 nieuwe training

Sarito Fuhrmann-Bailes

Deze training is voor zowel professionals in geboortezorg als voor lichaamsgeoriënteerde therapeuten. De training beslaat drie keer vier dagen. Sarito behandelt prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby's, peuters en hun ouders en basisvaardigheden voor ontlading van die stress. Voor iedereen die werkt met baby's en peuters of dat willen doen, of geïnteresseerd zijn in heling van vroeg trauma.

31 mrt. 1 en 2 april 2023

Sandipa Restrepo

Jongeren ondersteunen op hun weg naar volwassenheid. Training in drie achtereenvolgende dagen voor mensen die de PRT opleiding of de training Primal Somatic Traumahealing hebben gedaan en SBLP therapeuten. Ook coaches en andere begeleiders die op een lichaamsgerichte manier met jongeren (willen) werken zijn welkom. De training wordt aangepast aan de behoefte van de deelnemers.

 

12 t/m 16 april 2023

Michael Mokrus

Relationele dynamieken in therapie:

overdracht, projectieve identificatie en verdedigingsmechanismen en hoe de therapeut zichzelf kan reguleren en in het volwassen bewustzijn kan blijven. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma- of lichaamsgerichte psychotherapeutische opleiding hebben gevolgd.

17 t/m 21 mei 2023

Peter de Vries

Walking In Your Shoes (WIYS) is een fenomenologische benadering van zelfgenezing en innerlijke groei. Dit lichaam/geest-proces wordt ook wel het 'alternatief voor familieopstellingenwerk' genoemd. De Walking-methode gebruikt een vergelijkbare oriëntatie als het systemische opstellingen werk, maar werkt niet met meerdere representanten om informatie uit het "veld" te halen. WIYS is een nieuwe unieke methode waarbij het lichaam het vervoermiddel is, het instrument waar je mee werkt. In deze training zal ook gewerkt worden met 'body tales'...ook voor het werken met (vroeg) trauma interessant.

24 t/m 28 mei 2023

Vasumati

Training voor therapeuten met ruime ervaring, om te leren werken met problematiek rond seksualiteit. Vervolg op vorige deel maar er zijn een paar plaatsen beschikbaar voor instappers.

In deze training zullen we de manier waarop we naar seksueel en relationeel trauma kijken opnieuw definiëren en nieuwe voorbeelden vinden om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen.

Als de manier van relateren die uit het verleden is doorgegeven verandert en we bekijken dit met de nieuwe inzichten over trauma en de hersenen en het zenuwstelsel, is er een nieuwe definitie nodig.

 

 

21 t/m 25 juni 2023

Vasumati

Er ligt een leven voor je als je traumatische en/of overweldigende periodes, die je diep hebben geraakt in je leven, hebt doorgewerkt en ermee hebt leren omgaan. Door de traumatische ervaringen kunnen we bang zijn om opnieuw gewond te raken. We kunnen angst hebben voor een gezonde relatie of om seksualiteit en intimiteit in ons leven toe te laten. Daar gaat het in deze training van Vasumati over.

30 aug. t/m 4 sept. 2023

Michael Mokrus

Tijdens deze workshop, zullen we de ontwikkeling van gevoelens van schaamte en schuld onderzoeken vanuit de neurowetenschappelijke inzichten, de vroege kinderjaren, in latere relaties, evenals trans generationele overdracht. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma opleiding hebben gevolgd.

6 t/m 10 september 2023

Anando

Dissociatie is een instinctieve reactie van het zenuwstelsel om ons te beschermen tegen het ervaren van emoties, fysieke sensaties en energetische gesteldheid, die te veel zijn om te verdragen. Het koppelt ons bewustzijn los van een overweldigende ervaring, vooral wanneer het herhaaldelijk is gebeurd, zoals verwaarlozing in vroege kinderjaren, misbruik of fysiek geweld.

20 t/m 24 sept. 2023

Dwari Deutsch

In familie opstellingen bewegen we ons in het wetende veld van een familie, dat veel traumatische ervaringen voor alle leden van het gezin bevat. In een opstelling wordt deze shock getriggerd en er is wat gereedschap nodig om de persoon te helpen aanwezig te blijven zonder overweldigd te raken en zich te verliezen in het emotionele drama uit het verleden.

 

8 t/m 12 november 2023

Raja Selvam

Een ISP workshop met Dr. Raja Selvam, over werken met hechtingsproblematiek, ontwikkeling en trauma, met de kennis van de fysiologie van hechting en emoties, met  'emotionele belichaming' en resonantie. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma opleiding hebben gevolgd. Dit jaar deel 2, maar de volgorde maakt niet uit.

 

23 oktober (18.00 uur) - 27 oktober 2024 | Anando Würzburger

We zijn vaak het gevoel van gezonde grenzen in de vroege kindertijd kwijtgeraakt of zijn zelfs niet in staat geweest om dit te ontwikkelen, en zitten daardoor vast in een onevenredig aanpassingsgedrag. In deze  korte training leren we hoe veilige en flexibele fysieke en mentale grenzen terug te vinden en deze in het hier en nu te kunnen neerzetten. Lees (download) hier een interview met Anando over de training.