de behandelmethode EMDR

In deze tweedaagse workshop voor therapeuten leer je het protocol voor EMDR toe te passen in coaching of therapie. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's. Door EMDR, onder meer het maken van bepaalde oogbewegingen, neemt de emotionele lading van de traumatische gebeurtenis af. Zo komt de cliënt los van de ongewenste emoties en andere klachten die de herinnering oproept.

Met EMDR kan een (EMDR-)therapeut werken met de klacht van een cliënt, waarbij de hinder van deze klacht kan worden verminderd tot een niveau waarop betrokkene er minder last van heeft. Vervolgens kunnen PRT-of andere lichaamsgerichte therapeuten op hun specifieke manier op dieper niveau aan het werk met het andere dat onder diezelfde klacht werkzaam is.

Twee praktische EMDR-dagen

Tijdens deze dagen is er, naast uitleg van de methode en het protocol en een uitgebreide demonstratie, ruime gelegenheid om te oefenen met het toepassen van EMDR.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Waarom EMDR en hoe werkt het
  • Het basisprotocol van EMDR
  • Werken met de draagkrachttest en het installeren van hulpbronnen
  • Overige protocollen zoals het wraakprotocol

Wat kun je er mee?

Na de workshop weet je hoe EMDR werkt, ken je het basisprotocol en heb je EMDR zelf ervaren en toegepast. Passend bij je achtergrond en ervaring kun je EMDR toepassen in je praktijk.

KTNO accreditatie